2016-11-26

Finis

November 17-től a MEK-en elérhető a grundvívásról szóló könyvem:
http://mek.oszk.hu/16200/16267/

Kissé hivatalosabban:
A történelmi kardvívás alapjai.
Grundvívás: módszertani segédlet önállóan edzőknek




Minimalista borítólap [1]

A bejegyzés megírásakor ~440-en nézték meg vagy töltötték le a könyvet. [2]
(Csak összehasonlításként - a negyedszázados, vívókönyvírási "csend" kezdetét jelző Zarándi könyvet 300 példányban nyomtatták ki 1989-ben, igen rossz minőségű papíron.)

Visszajelzések.
Eddig 5 pozitív visszajelzés érkezett különböző csatornakon: egy hozzászólás a Vívás mint harcművészet topikban, 3 db e-mail: kettő a topikba rendszeresen író vívókollegáktól, egy pedig egy teljesen laikus társaságtól (itt kimondottan kíváncsi leszek a folytatásra, majd erről is lesz bejegyzés). Továbbá a könyv feltöltéséről szóló hozzászólást  is értékelték a topiklakók (3+).

Összegzésképpen úgy lehetne fogalmazni, hogy vártnál némileg nagyon figyelmet kapott a könyvem. És még számos vívókollegának nem is szóltam: Ars Ensis, helyi barantások, helyi hagyományőrzők stb.
___________________

1. Némi háttér-információ. A borítón egy régi magyar gyakorlószablya látható, meg két híres vívómester, akiket a magyar kardvívás iránt fogékony olvasó bizonyára azonnal felismer. Ha netalán nem így lenne, akkor [GE], [AR] jelölés alapján az Irodalomjegyzékben megtalálhatjuk a nevüket. Ha valaki további szimbolumokat keresne, akkor a vívómesterek képviselik az egész rendszer sarokköveit. Ők jelentik azt a biztos alapot, amire építkezhetnek a grundvívás gyakorlói.

2. Ezzel - per pillanat - nyerésre állok az azonos napon a MEK-re feltöltött könyvek nem hivatalos "versenyében". ;-)

No comments:

Post a Comment